10 nov. 2012

Polyandri


livet här på jorden var till dess början av ett kön allena,
det vidarelevde genom självdelning

livet kom sedan på, att om den delar upp sig i fler kön,
så ökas överlevnadsgraden genom den variation som då skapas,

den som skapar livet, kvinnan, har skapat mannen, variationen
kvinnans rätt till variation, är beseglad i naturens djupaste element
















3 kommentarer:

  1. Det låter fantastiskt! Det är heller inget nytt fenomen, inuiterna levde på samma sätt! Kvinnans män hade alla en varsin igloo och kvinnan turades om att ge dem alla av sin tid etc. Det finns också eventuellt någon stam i Afrika som levt på detta sätt men är inte riktigt säker på det. Jag tror denna livsstil har många positiva effekter! Våldtäkt och misshandel skulle troligtvis aldrig inträffa eftersom männen säkerligen skulle hålla efter varandra på dessa punkter! Misshandel är ju idag annars ett stort problem i monogama förhållanden, mannen vet då att kvinnan är fysiskt underlägsen och blir därmed en sorts herre på täppan som förtrycker... /Ann

    SvaraRadera
  2. Ja, så här vill vi ha det!

    SvaraRadera
  3. Det är absolut inget nytt fenomen utan har varit förekommande i väldigt många olika kulturer både i dåtid som nutid, både överlag i samhällen som i enskilda familjer.

    Det finns många goda aspekter som talar för polyandri, inte minst de aspekter du beskriver Ann, samt Anna. Då viljan finnes så bör andra anledningar vara överflödiga, men ytterligare positiva aspekter är att det har en ytterligt god effekt på överbefolkningen då ju kvinnan ej normalt föder fler barn för att hon har fler män, vilket kommer leda till befolkningsminskning.

    En annan god aspekt är att den samlade ekonomiska familjeekonomin blir bättre, då kvinnan är i centrum av förhållandet så ansamlas de ekonomiska medlena, från alla mäns inkomster, hos henne, vilket är bra för henne, för barnen, för hela familjen, samt hela samhället, då det minskar fattigdom och ökar det ekonomiska välståndet.

    Sexuellt, mentalt, samt emotionellt, får kvinnan även sig garanterad variation vilket utökar hennes tillfredsställelsegrad.

    SvaraRadera